Industria Xixona

1.000.000 m2 de suelo industrial

Caràcter industrial

Xixona és una de les àrees industrials més potents del sud de la Comunitat Valenciana

Més de 500 anys avalen el caràcter industrial de Xixona, municipi situat en un lloc privilegiat de la província d’Alacant i expert a conjugar el respecte a la tradició amb la innovació.

 

 

claims6

Seu del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant, ANHCEA i TDC

Coneguda universalment com el bressol del torró, Xixona és líder indiscutible en la producció d’este dolç nadalenc, elaborant cada any el 100% del torró amb Indicació Geogràfica Protegida Xixona i Torró d’Alacant que es consumeix dins i fora del nostre país.

De la mateixa manera, les indústries alimentàries xixonenques se situen al capdavant en la producció de dolços nadalencs -polvorons i massapans, entre d’altres-, i també en l’elaboració de productes relacionats com neules, hòsties i pastisseria en general.

No obstant açò, Xixona no solament és abanderada en l’elaboració de torró i els seus derivats, també és seu de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans (ANHCEA) i, actualment, és la localitat amb el major cens de gelaters artesans d’Espanya.

A més, Xixona posseeix una de les majors fàbriques de xocolata de la província d’Alacant, d’on ix una producció anual de més de 10.000 tones.

L’Associació de fabricants de Torró, Dolços, Xocolata i derivats de la Comunitat Valenciana (TDC) també es troba a Xixona i és un dels membres integrants de l’Associació Internacional «The Chocolate Way», constituïda per a promoure, protegir i impulsar el reconeixement del valor patrimonial, artístic, històric, cultural, material i immaterial vinculat al cacau i a la producció de la xocolata a Europa.

Set polígons industrials a ple rendiment

A pesar que el sector alimentari xixonenc (torrons, dolços, xocolata, gelat i indústries afins) és un dels més importants de la Comunitat Valenciana, el teixit empresarial del municipi està molt diversificat. La multinacional Procter & Gamble, per exemple, posseeix a Xixona una de les fàbriques més grans del nostre país en la qual treballen 400 persones i es produeixen el 95% dels bolquers Dodot que es consumeixen a Espanya i Portugal.

De la mateixa manera, la varietat d’empreses que se situen en l’espai industrial de Xixona abasten gran quantitat de sectors, des de l’automoció a la impressió, passant per la fabricació de maquinària especialitzada, embalatges, aluminis, fusteria i un llarg etcètera.

claim7-val

Proyecto financiado por IVACE.